Fileomera-sediuFileomera a fost infiintata in anul 1993 ca raspuns la cererea tot mai mare de miere romaneasca a unor firme din Germania interesate de zona melifera din Balcani, recunoscuta pentru calitatea şi gustul deosebit al mierii. Inca din 1995 firma acoperea aproximativ 40% din exportul total de miere al Romaniei. Incepand cu anul 1996 societatea este certificata pentru produerea si comercializarea de miere BIO de catre firma AGRECO Germania.

Societatea are puncte de achizitie in tara care acopera aproximativ 60% din suprafata Romaniei si colecteaza miere de albine de la un numar de 5.000 – 6.000 de apicultori pe an, din care 350 sunt certificati pentru producerea de miere BIO.

Firma are implementat sistemul de management si control al calitatii ISO 22000, ISO 9001 si HACCP .

Fileomera-laborator analiza miereLaboratoare autorizate pentru controlul calitatii mierii achizitionate la cele doua centre de procesare si export asigura calitatea produselor achizitionate la cei mai importanti parametrii ceruti pe piata.

Pentru un control mai eficient al calitatii produselor achizitionate societatea a cumparat doua prese pentru faguri din ceara laminata si a incheiat contracte de colaborare cu o serie de firme care activeaza in domeniul productiei de masini, utilaje si instrumente apicole din Danemarca, Italia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Firma Fileomera exporta intreaga cantitate de miere produsa, in Germania, Franta, Anglia, Austria, Polonia, Spania, Italia, si alte tari non UE. Principalele sortimente de miere sunt: Rapita, Salcam, Tei, Poliflora, Floarea soarelui, Coriandru, Zmeura.

Preocuparea continua a firmei este asigurarea cantitatii, sortimentului si calitatii cerute de clienti.

Informatii si cifre

Sediu: Fagaras, str. Narciselor, nr.45, Brasov, Romania

Fondată în: 1993

Cifra de afaceri: 7,3 mil. EURO

Numar angajați: 23

Locații: 13

Miere procesată (2020): 2320 t

 

Website: www.fileomera.ro

E-mail: office@fileomera.ro

Phone: +4.0268.21.88.99

Director general: Silviu Ganea