targul-mierii-2015În perioada 20-22 februarie 2015, la Campina, la Casa Tineretului, va avea loc "Targul Mierii", editia a Xa, un targ de miere, utilaje si echipamente apicole.

Apicultorii asociaţiei apicole Valea Prahovei şi-au început activitatea încă din primele zile ale anului 2015, pregătind a-X-a ediţie a Târgului Mierii. Manifestarea se va desfăşura la Câmpina în zilele de 20, 21, 22 februarie, pe o suprafaţã de cca.3000mp, fiind găzduită de Casa Tineretului.

Târgul Mierii adună cei mai pricepuţi apicultori din ţară, din Bulgaria, Republica Moldova şi Serbia.

La manifestarea din anul trecut a fost prezentă firma Thomas din Franţa care a expus la Câmpina linia de extracţie a mierii prezentată la expoziţia mondială Apimondia Kiev.

Participanţii vor găsi la acest târg peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii. Miere de salcâm, polifloră, tei, până la sortimente rare ca mierea de sânziene, munte sau pomi şi zeci de alte produse cu miere, de la mierea cu nuci sau cu scortişoară până la celebrul hidromel; deasemeni meşteri populari cu ceramică, cusături tradiţionale sau cioplitori în lemn.

Anul trecut Târgul Mierii s-a bucurat, în cele trei zile, de prezenţa a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat tone de miere. Copiii vor fi încântaţi şi în acest an de mascota Târgului, Albina Nina, care reprezintă deliciul celor mici şi le dăruieşte miere, iar vizitatorii Târgului se vor îndulci cu miere din butoiul pus cu generozitate la dispoziţie de apicultori. Organizatorii plănuiesc pentru ediţia din acest an câteva concursuri inedite în care, alături de miere, dumneavoastră puteţi fi vedeta.

(Stire preluata de pe http://aavph.ro/ )